juni 24, 2024

Hemmaträning ger effekt

Det finns många anledningar till att man tränar. De positiva effekterna är allt från mer energi, starkare muskler, att förbruka kalorier, få bättre kondition till känna sig glad, umgås med vänner eller bara få en stund för sig själv.
Man behöver inte köpa dyra gymkort för att kunna träna styrketräning. Det går alldeles utmärkt att utföra i vardagsrummet, garaget eller i trädgården. Man kan träna kroppens alla muskler med enbart kroppsvikten men det är så klart bäst om man iallafall har ett par enkla redskap hemma, exempelvis en balansboll och gummiband med handtag. Här är redskap som kan vara bra att införskaffa:

Helst:

Balansboll
Gummiband med handtag
Träningsmatta

Gärna:

Hantlar
Maghjul
Minibands

Om du har möjlighet:

TRX band
Kettlebells
Chinsstång
Ribbstol

Man kan även vara kreativ och träna med en fylld ryggsäck på ryggen, två mjölkpaket, vattenflaskor, fyllda hinkar, stenar, stubbar med mera.
Hemmapassen kan med fördel vara intensiva och du kan varva cirkelpass med superset och andra kombinationspass. Har du sambo eller barn kan du även involvera dem i dina pass. Delad glädje är dubbel glädje.

I alla våra online-upplägg får du kompletta program för hemmaträning så vill du ha vår hjälp med att komma i form i höst så tveka inte att klicka på länken i profilen för att läsa mer. Tillsammans med kosten kommer det att göra underverk på din kropp. Hemmaträning är perfekt dessa tider då många jobbar hemma och man bör undvika stora folksamlingar.

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM