Om du planerar att göra matlådor för ett par dagar i taget ökar du sannolikheten att du följer din kostplan. Det finns många fördelar att göra storkok och här är några av dem:
✅ Det blir mindre matsvinn då det är enklare att använda allt när man gör många portioner på en gång. Mindre åker tillbaka in i kylen och riskerar att bli gammalt.
✅ Det är mer ekonomiskt och du kan planera dina köp. Gör lådor på sådant som har extrapris och basera dem gärna på säsongens grönsaker.
✅ Det är bättre för miljön
✅ Du minskar elkostnaden då du inte behöver använda spisen och ugnen varje dag.
✅ Du får mer tid till annat när du inte står i köket och lagar mat varje dag.
✅ Det är lättare att hålla sig till sin kostplan om man följer en sådan.
👉 Ett tips är att laga maten till dina matlådor efter att du redan ätit frukost, lunch eller middag. Då slipper du pressen att allt ska bli färdigt samtidigt för att sedan duka, samla familjen och allt som hör till. Blir det för lite pasta kokar du snabbt en omgång till osv. Dessutom är du inte hungrig och har humöret på topp. 🙂
👨👩👧 Gör det hela till ett roligt projekt med partnern eller barnen. Kanske kan alla i familjen få välja sin favoriträtt, även de som inte följer en kostplan.