april 13, 2024

Träning förbättrar sexlivet

Ökad sexlust
Sexlusten kan öka av träning, bland annat tack vare produktionsökningen av lyckohormoner, lägre stressnivåer, bättre balans av könshormoner osv. Är man överviktig kan även minskad fettprocent med hjälp av träning och god kosthållning leda till ökad sexlust.

Snabbare och oftare orgasm
Personer som tränar regelbundet har lättare att uppnå orgasm vid sex jämfört med dem som inte tränar med jämna mellanrum. Det finns till och med de som kan få orgasm under själva träningspasset. Hemligheten ligger i de så kallade core-övningarna som tränar mag- och ryggmuskler, eftersom man då spänner i bäckenbotten och det kan i sin tur trigga de nervimpulser som leder till orgasm.

Ökar testosteronnivån
Träning kan öka nivåerna av testosteron hos både kvinnor och män vilket kan bidra till ökad sexlust. Det är även viktigt att sköta kosten eftersom viktuppgång i form av fett är negativt för testosteronet.

Bättre kroppskännedom
Träning ger bättre kroppskännedom vilket leder till bättre kontroll och du lär känna din kropp bättre. Öva dig på att märka hur blodet forsar fram och musklerna spänns. När du har bättre kroppskännedom är det lättare att känna lust. Kvinnor kan till exempel med fördel även göra knipövningar för att lättare få orgasm, göra dem starkare och kunna få flera på rad.

Mer aktivt sex
Träning gör dig både starkare och möjligheten att vara aktiv med kroppen längre under sexet. Det spelar ingen roll hur uthållig exempelvis mannen är om musklerna inte orkar med. Träning ger dig bättre flås och minskar mjölksyran.

Bättre självförtroende
Skönhet sitter inte bara på utsidan men för många kan det hjälpa att vara nöjd med sitt yttre för att kunna slappna av när man är naken framför sin partner. Oftast är det bara något man själv träna isåfall för din egen skull och ingen annans. I de flesta fall tycker partnern att man är fin precis som man är.

Mer avslappnad
Om du inte har tränat på ett tag kanske du känner igen dig i att du lättare kan drabbas av oro och ångest, och sådana sinnesstämningar är inte bra för sexlivet. Men om du tränar regelbundet så minskar du också risken för att drabbas av ångest, och du blir mer fokuserad på din egen kropp och vad du njuter av i stället för att tänka på saker som stressar dig på jobbet eller liknande.

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM