maj 23, 2024

Din dagliga hudvårdsrutin – steg för steg

En bra hudvårdsrutin kan se ut på många olika sätt men det viktigaste är att den är konsekvent och att den består av bra produkter. I den här artikeln ska Linn som är makeup-artist, brynstylist, specialiserad på Dermaceutics hudvård och utför snart även Ipl Powerlite 600-behandlingar berätta mer om hur du steg för steg på bästa sätt tar hand om din hy. 

– Många idag använder sig av t.ex rengöring och en fuktkräm varje dag, men det är få som känner till att man med ett par extra produkter utöver de ovan nämnda kan jobba mer med huden för att skapa en jämnare hudstruktur och ökad lyster samt färre utbrott.

Ett bra hudvårdskit bör ses som en investering i huden som inte bara är något du gör mellan ansiktsbehandlingar utan som förbereder huden inför dem, förbättrar resultatet av dem samt förlänger resultatet av dem. Nedan kan ni läsa om hur en utökad hudvårdsrutin kan se ut!

artikeln_start

1.

Rengöring! Det finns olika starka rengöringar och vissa har flera, en mildare när huden behöver det och en kraftigare när den kräver det. En mild rengöring är Advanced Cleanser från Dermaceutic som passar alla hudtyper. Den tar effektivt bort make-up, även runt ögonen och ger en ren, fräsch och återfuktad känsla. Med nyckelingredienser så som xylitol, zinc, urea och glycerin förhindrar den uttorkning i huden, reglerar talgproduktionen, återfuktar samt verkar bakteriedödande! En annan rengöring är Eneomeys (tidigare Mene&Moy) Cleanser Face & Body som är en lite starkare rengöring. Denna rengöring är mer lämpad för en acnehud eller tjockare hud som är fet eller blandad. Den är djuprengörande, talgreglerande och fungerar som en daglig exfoliering med sina 15% glykolsyra.

Processed with VSCO with f2 preset

2.

Serum! Ett serum kan nå djupare ner i huden och arbeta mer effektivt för ökad fuktnivå, spänst, lyster, jämnare hudton och struktur. Det finns många olika serum beroende på vad man vill jobba med i huden. Tri Vita C30 från Dermaceutic är ett serum med hela 30% vitamin C. Detta är en fantastisk ingrediens om man vill öka lystern i huden samt jämna ut hudtonen!  Ett annat serum är Active Retinol 0.5 som är ett anti-age serum där cellerna stimuleras till nybildning, motverkar fina linjer, rynkor och glåmig hy. Ett serum används efter rengöring och innan fuktkräm.

3.

Din dagliga fuktkräm! Jag skulle vilja rekommendera ALLA att varje dag använda solskydd, detta kan inte nog understrykas då vi dagligen jobbar med patienter som söker sig till oss för att ta bort solfläckar och missprydande pigmenteringar som uppkommit efter många och långa timmar i solen. K-Ceutic är en helt fantastisk produkt och det är inte konstigt att den är vår sår storsäljare. För det första har den spf 50 som dagligen skyddar din hy men den verkar även lugnande, vävnadsreparerande, närande för cellerna och motverkar rodnad. Den passar alla hudtyper och inte minst den känsligaste! En annan lite lättare fuktgivande kräm är Hyal Ceutic som är fullproppad med favoritingrediensen hyaluronsyra som är fuktbindande. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen men minskar med stigande ålder. Den omtalade ingrediensen ger en plumpande effekt i huden och verkar fuktigvande utan att kännas tung eller fet.

Processed with VSCO with f2 preset

4.

Kvällsrengöring! Dags att förbereda huden inför läggdags.

5.

Den aktiva nattkrämen! På natten är det perfekt att lägga på en kräm med mer aktiva ingredienser som bl.a glykolsyra som kan jobba lite mer med hudstrukturen för en slätare yta. Phytic Cream från Eneomey innehåller 8% glykolsyra och 2% phyticsyra. Den verkar cellstimulerande, utjämnande på hudtonen och motverkar orenheter. Den tar bort döda hudceller och orenheter så du vaknar med en lenare och jämnare hy med ökad lyster.

Såhär kan en daglig hudvårdsrutin se ut men det bästa är att tillsammans med sin hudterapeut ta fram produkter som är perfekt lämpade utifrån din hudtyp och beroende på vad man vill förbättra i huden.

Processed with VSCO with f2 preset

Det bör även nämnas att stress, för lite sömn, eller slarvigt leverne påverkar huden. Det är lätt att glömma att huden är ett organ som bör hanteras därefter. Vi lever i en stressig värld och det är otroligt viktigt för kroppen och hjärnan att få sin sömn. Det är inte för intet som det kallas för skönhetssömn då kroppen under sömnen checkar av alla organ i kroppen för att se så de fungerar som de ska. Sist på checklistan kommer huden och får du inte alla de timmar sömn du behöver hinner inte kroppen tillgodose hudens behov. Logiskt, eller hur?”


loggastare

Linn
Make up-artist och hudterapeut
Stare by Rebecca
linn@starebyrebecca.se

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM