juli 21, 2024

Stekt blomkålsris

Ett tillbehör som jag brukar göra och aldrig tröttnar på är stekt blomkålsris. Så gott och man kan variera det så mycket genom kryddningen. Perfekt att göra mycket av och ha i kylen, dock får man ha det i en sluten burk med lock eller liknande då doften kanske inte är den godaste.

Stekt blomkålsris

Skölj och dela ett helt blomkålshuvud i ganska stora bitar, koka upp med vatten och salt. Låt koka tills blomkålen börjat mjukna lite, men den ska absolut inte koka sönder. Ca 10 min. Häll av och låt ånga av en stund. Hetta upp stekpanna med antingen kokosolja eller smör. Mängd väljer du själv. Häll i blomkålen,  stek och ”hacka” sönder blomkålen i stekpannan så det liknar ris. Krydda med salt, peppar och grillkrydda (eller vad du tycker passar) och stek på medelvärme i ca 20 min.

Jag stekte mitt ris i smör, salt, peppar och grillkrydda från Cleaneating som jag älskar och har till mycket. Serverade med kyckling som jag stekt en krispig yta på med samma grillkrydda och sedan låtit bli färdiggrillad i ugnen. Lite grönt till och där har ni en superenkel, fräsch och nyttig middag/lunch!

stekt_blomkalsris

 

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM