april 13, 2024

Ekologiskt kött hem till dörren

Det finns olika sätt att få i sig protein när man tränar och många föredrar kött eller köttfärs till sina måltider. Idag kan man inte alltid vara säker på att det är bra kött man får med sig hem när man handlar i affärerna runt om i Stockholm.

Det har Björn, Kenny och Petter – tre barndomsvänner från Jämtland tagit fasta på och dragit igång verksamheten Gårdssällskapet som levererar kött från djur som mått bra och växt upp på ett miljöriktigt sätt. På så sätt kan idag alla stockholmare få ekologiskt kött levererat hem till dörren med fri frakt. Vill man göra det enkelt för sig väljer man en prenumeration av sin favoritbox var 4:e eller 8:e vecka. Enkelt och smidigt.

Gårdssällskapet började med att enbart leverera nötkött, men nu levererar vi även fläsk och lammkött. Våra produkter är alltid närproducerade från KRAV-godkända gårdar. Alla djur har korta transporter till slakteriet, max 2 timmar. Efter slakt hängmöras köttet. Nötkött hängmöras i 7-10 dagar medan fläsk och lamm har något kortare hängtider. Därefter styckas det mörade köttet och packas i vakuumpaket, där mörningen fortsätter. Det vakuumförpackade köttet läggs sedan varsamt ned i våra köttlådor och vi levererar köttet hem till din dörr.

Vårt mål är att alltid arbeta närproducerat. Den enda gången vi gör en avvikelse från det är kring jul. Då har vi valt att knyta an till vårt jämtländska ursprung och erbjuda några av alla de fantastiska matvaror som smakriket Jämtland har att erbjuda, som en extra krydda i våra jullådor.

gardssallskapet

Vi provade att beställa en låda och är mycket nöjda av både kvaliteten och servicen. Köttet levererades på kvällen den tid vi bestämt och det var av absolut högsta kvalitet. Ni ser lådan ovan. Kött till oss och extra korv till barnen.

Vill ni läsa mer om Gårdssällskapet kan ni besöka deras sajt:

www.gardssallskapet.se

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM