april 13, 2024

Hemmagjord acai bowl

Acai är ju som sagt ett superbär fullt med anitioxidanter, även nyttiga fettsyror och mineraler. Dessa skålar som ni ser mig äta ute hela tiden kan man även göra själv hemma bara man har en mixer.

Acai finns både i fryst och pulverform och jag har det i pulver som även du kan beställa här. Andelningen att jag äter dessa så ofta är att självklart är det supergott! Konsistensen kan man jämföra med frozen yougurt, fullt med nyttigheter, och beroende på vad man toppar sin bowl med så mättar den också jättebra. Man kan variera hur mycket som helst och visst har den en härlig lila färg, man äter ju med ögat också.

Så här brukar jag göra min, jag har alltid skivad fryst banan i frysen som jag kan göra glass på, eller smoothies av olika slag. Tycker om att äta mina smoothies även dom med sked ur en skål och då är det bra om frukten/bären är frysta.

Tar ca 1-2 skivade frysta bananen och mixar med ca 1-2 dl mandelmjölk. Här får man känna efter på konsistensen, lite mer eller mindre vätska. Likt frozen yougurt. Sedan tillsätter jag även lite frysta hallon för syrlighet och 1 msk acai pulver.


Acai pulver från Gymgrossisten

Sedan toppar jag med alla gottigheter som jag är sugen på och som tillför mig det jag behöver. Jordnötssmör och färska bär och frukt är ju så gott! Även lite granola är mums på.
Här hittar ni vårt favoritjordnötssmör.

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM