juli 21, 2024

Fortsätt gasa, du är snart där

Det är dags för en liknelse för dig som kämpar med att gå ner i vikt. Tänk dig att du får 50.000 kr i kontanter direkt i handen om du sätter dig i en fulltankad bil och får x antal timmar på dig att köra slut på tanken. Om du lyckas är pengarna dina.

Ifall du antar utmaningen skulle du säkert sätta dig i bilen direkt och trampa plattan i mattan. Ut på motorvägen och gasa iväg.

Erkänn att det skulle vara korkat om du körde in på en bensinmack efter en timme och tankade i ett par liter extra för att sedan köra vidare. Du kanske upprepar proceduren ett par gånger för att du tycker det känns trevligt.

Visst vore det smartare att bara köra på och strunta i att tanka lite extra här och där?

Vart vill vi då komma med det här?

Jo, din kropp är nämligen din bil. Den är tankad med x antal tusen kalorier i form av fett. Kalorierna är ditt bränsle och när du kört slut på dem kommer tanken att vara tom. Det vill säga dina fettdepåer kommer att vara tömda. Varför skulle du vilja tanka på extra kalorier lite då och då genom att fuska med maten, exempelvis utöver din vanliga mat slänga i dig en Ben & Jerrys en regnig torsdagskväll?

Det gör att du når ditt mål mycket senare än planerat. Kanske kommer du aldrig komma dit ifall du ger upp halvvägs då motivationen ofta tryter när det inte händer något på varken vågen eller måttbandet.

Tänk på det och ge bara din kropp det den behöver och verkligen vill ha.

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM