maj 23, 2024

Effektiv träning med en kortlek

Gör träningen rolig och effektiv med en kortlek. Sätt regler för färg, siffra och antalet kort så kan du köra tuffa pass i oändlighet. Här följer ett förslag på upplägg:

Ta fram en helt vanlig kortlek. Blanda den ordentligt och lägg tjugo kort åt sidan. Stoppa sedan in en joker i kortleken och blanda ordentligt igen. Det är jokern som avgör när passet är färdigt. Tränar du någon annan kan du låta den personen kupera efter att du blandat klart. Lägg sedan tillbaka de tjugo korten du la åt sidan överst på kortleken. På så sätt blir det garanterat minst tjugo övningar innan jokern riskerar dyka upp.

Nu börjar själva träningen. Man vänder ett kort i taget och gör vad som står på kortet.

En variant är:

Klädda kort = 10 reps (eller siffran kortet motsvarar)
2-10 = så många reps som siffran visar
Ess = 15 reps

Hjärter: Knäböj och kast med medicinboll mot väggen när man är i toppläget.
Ruter: Situps (eller armhävningar ifall man vill träna armarna istället)
Klöver: Burpees
Spader: Squat jumps (knäböj med hopp)

Välj helt enkelt de övningar du känner för att köra för dagen. Kanske militärpress eller chins? Använd gärna bulgariska säckar och och andra tyngder för att göra övningarna tyngre.

Det är alltså jokern som talar om när passet är klart och man får vila. Det blir minst tjugo övningar men också så många som 50. Det är det som är det roliga. Kanske har du en riktigt bra dag och kan köra hela kortleken oavsett?

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM