april 13, 2024

Kickstart kosttillskott och redskap

Frågor och svar finner du längst ner på den här sidan.

Här är kosttillskotten och redskapen vi rekommenderar till Kickstart.

Klicka på länken och lägg till i kundvagnen, sedan kan du klicka dig tillbaka hit och välja nästa produkt du vill lägga till. Alla produkter som är av märket Delta Nutrition får du 10% rabatt på med den här koden: ANNAOCHPHILIP10. Koden skriver du in i kassan innan du betalar.

015r_1
Vassleprotein: Delta Nutrition Supreme Whey 100 (Vi rekommenderar vaniljsmak) – 10% rabatt med vår kod

Alternativ: Valfritt märke och smak
När: I gröten och efter träningspasset

casein_delta

Kasein: Delta Nutrition Supreme Casein 100 – 10% rabatt med vår kod

När: Alternativ till äggen innan läggdags
Funkar även som: Mellanmål vid behov


Två vegetariska alternativ för proteinpulver. Båda är bra så valet är ditt:

Veganskt protein: Fairing Vegan Protein Pro

När: Till frukosten, efter träning eller innan läggdags.
Funkar även som: Mellanmål vid behov

Veganskt protein: Star Nutrition Vegan Protein Pro

När: Till frukosten, efter träning eller innan läggdags.
Funkar även som: Mellanmål vid behov


6541_1

ALA: Star Nutrition ALA 400

När: Före måltid med kolhydrater

636_1

Omega 3: Star Nutrition Omega-3 1000mg

Alternativ: Valfritt märke. Förvara gärna i kylen.
När: Till frukost och innan läggdags

6599_1

D-Vitamin: Star Nutrition Vitamin D3

När: I samband med fett. Exempelvis avokado eller omega-3.
Tips: Ta gärna dubbla dosen som står på burken.
019_1

Zink och Magnesium: Delta Nutrition ZMA+ Night System – 10% rabatt med vår kod

När: Innan läggdags.

6381_1

Multivitamin: Star Nutrition Only One Regular Multivitamin

När: När som helst under dagen.
SA000405_1

Uppiggande dryck med koffein: Celsius 

När: Förslagsvis på morgonen. Kan även drickas före träning eller som uppiggande dryck när det behövs under dagen.

diagnostic-scale-bf-800-beurer_1
Våg: Diagnostic scale BF 850

BF 850 Diagnostic Scale är en innovativ och stilren våg med flera genomtänkta funktioner. Synka med din smartphone, mät ditt kroppsfett och räkna ut din ämnesomsättning.

ks-19-koksvag-beurer_4
KS 19 köksvåg: Hushållsvåg

Behändig köksvåg med slimmad design och ett grams noggrannhet. För dig som vill ha järnkoll i köket.

gymboll-2-master-fitness_3

Gymboll – Casall Gym ball

En boll för balans, styrka och koordination från Casall. Pump och ventil medföljer.
casall-exetube-light-casall-sports-prod_2

Casall Exetube: Gummiband för hemmaträning

Casall Exetube är ett enkelt och mångsidigt redskap för träning av större delen av kroppen. Vi rekommenderar att du köper heavy och ett extra gummiband med heavy eller medium motstånd. Då kan du köra med två samtidigt för längre rörelsebana eller dubbelt motstånd.

 

Frågor och svar Kickstart

Viket kostschema är bäst att följa? Skiljer de sig i kalorimängd?
Alla scheman innehåller lika många kalorier men vi väljer själva Original 1 eller 2 när vi ska komma i form så snabbt som möjligt. Därför är det dem vi rekommenderar i första hand så många av dagarna som möjligt.

Kan man välja måltider från andra kostscheman?
Även om dagarna landar på lika många kalorier kan det skilja mellan måltiderna. Vill du äta en måltid från ett annat kostschema rekommenderar vi att du slår in den i appen Lifesum och korrigerar mängden mat så kalorierna blir lika många som målet du vill ersätta.

Jag jobbar på förskola och äter med barnen. Hur ska jag tänka då?
När du äter på jobbet eller är bortbjuden så väljer du det som är så likt maten i schemat du kan (proteinkälla + mycket grönt + bra kolhydratskälla och skippa feta såser och liknande). Märker du att det blir mer mat skippar du ett mellanmål eller matlåda etc så det jämnar ut sig under dagen. När du kört ett tag blir det lättare att uppskatta mängden mat du ska äta per dag.

Vissa dagar får jag inte i mig all mat i schemat. Måste jag tvinga i mig eller är det okej att äta mindre?
Har du ingen möjlighet att få i dig allt är det okej att skippa ett mellanmål, minska på någon måltid eller liknande så länge du känner att du orkar jobba, träna, vardagsmotionera osv utan att få minskad ork och/eller ökat sötsug. Händer det behöver du äta enligt schemat igen. Kom ihåg att vi räknat på kosten så den ska vara optimal för viktnedgång tillsammans med träning. Mindre energi in är inte alltid bättre.

Min sambo vill köra Kickstart tillsammans med mig vill inte gå ner i vikt. Hur gör man då?
Din sambo kan lägga till cirka 500 kcal på sitt schema om han/hon inte vill gå ner i vikt. Man väljer valfria livsmedel som finns i olika kostscheman i Kickstart. Använd appen Lifesum för att se vilken mängd man kan äta för de kalorierna.

Hur ska jag tänka när det blir högtider, bröllop, kalas och likande?
Det kommer alltid att dyka upp tillfällen då det är svårt att hålla schemat strikt. Bäst är så klart att köra helt enligt schemat eller utnyttja sin fria dag som man har en gång per vecka. Alternativet är att minska lite grann på maten under dagen för att ha ”råd” att äta lite mer kalorier när man är bortbjuden. Det ska ske endast i undantagsfall och om det verkligen är nödvändigt. För ett bra och hållbart resultat bör man överväga att inte avvika från kosten mer än att man äter sådant som är så likt schemat som möjligt.

Hur ska jag tänka på min fria dag? Får man äta precis vad man vill?
Din fria dag som du kan ha en gång per vecka ska främst vara till för att äta något som du längtat efter under veckan men utan att svulla. Du kan äta i princip vad du vill den dagen men tänk på att ju mer socker, fett och liknande du äter desto tuffare blir det dagen/dagarna efter. Det är alltid bättre att vänja sig av med sockret en gång för alla.

Jag väger mer dagen efter min fria dag. Vad beror det på?
Visar vågen lite mer dagen efter en fri dag beror det endast på vätska och mat i magen. Man går INTE upp i fettvikt för att man äter annorlunda/mer under en dag. Vågen visar en ökning för att kolhydraterna du ätit under den fria dagen binder vätska 2-3 gånger sin egen vikt i dina muskler. Vätskan försvinner efter någon dag och likaså maten i magen. Med andra ord kan det vara smart att inte väga sig dagen efter.
Observera att du inte ska vara rädd för kolhydrater för att du vill få en så låg vikt som möjligt på vågen. Kolhydraterna hjälper till med att tillföra energi så du kan träna hårdare och förbruka mer kroppsfett och hjälper till med återhämtningen så din kropp inte hamnar i ett stressat tillstånd. Det kan då leda till att du får sämre fettförbränning och ökad risk för inlagring av fett om du slarvar med maten. Vi är beroende av alla näringsämnen för att få rätt balans med kost och träning.

Hur är det med sås till maten?
Vi rekommenderar att du äter utan sås så länge du klarar av. Det är bättre att lägga till det längre fram när du känner att du behöver göra en förändring för att klara av att äta så pass strikt. Då rekommenderar vi kalorifria såser från Slender chef, osötad/stevia ketchup, kvargbaserade såser, sweet chili less sugar och liknande.
Samma sak gäller tillbehör till gröten som bär, kanel, lågkaloriäppelmos osv.

Kan man variera tillagningssättet på maten?
Ja, absolut. Du kan koka, steka, ugnssteka, fritera osv så länge du inte tillsätter matfett som markant ökar kalorierna i måltiden. För att fritera/tillaga potatis, fisk, kyckling osv. med minimalt med fett kan du exempelvis använda en Air Fryer.

Kan man salta maten?
Ja, du får salta som vanligt. Kroppen är duktig på att reglera saltbalansen och så länge man inte ska tävla i fitness är det inget man behöver laborera med.

Kan jag byta ut torsken mot lax?
Om du inte vill/kan äta torsk så kan du byta ut 100 g torsk och ½ avokado mot 125 g lax. Då landar det på lika många kalorier. Byter du torsken mot valfri annan fisk med låg fetthalt eller skaldjur/tonfisk (eller magert kött) så byter du 100 g mot 100 g.

Får jag tugga tuggummi?
Ja, sockerfritt tuggummi är okej. Likaså halstabletter.

Hur är det med energidrycker som Celsius, Nocco etc?
Du kan dricka kaffe eller energidryck (sockerfri) för att få i dig koffein, exempelvis när du vaknar på morgonen eller innan träningspasset.

Får man ha mjölk i kaffet?
Kan du så drick det svart, annars en liten mängd mjölk med låg fetthalt eller motsvarande plantbaserad dryck.

Är det viktigt att äta alla tillskott?
Tillskotten är valfria men vi rekommenderar dem för bäst effekt eftersom kosten är så pass strikt och du styrketränar flera dagar per vecka.

Kan jag välja ett annat märke av tillskotten om något är slut?
Ja, är det samma produkt men från ett annat märke så är det okej. Du får alltid 10% rabatt på märket Delta Nutrition hos Gymgrossisten med koden: ANNAOCHPHILIP10. De har flera av produkterna vi rekommenderar under Kickstart.

Om man ska prioritera några tillskott i vilken ordning blir det då?
Då blir prio den här ordningen:
1. Omega 3 och ZMA (under vinterhalvåret D-vitamin)
2. D-vitamin och proteinpulver
3. ALA och multivitamin

Hur gör jag om jag inte kan köra en viss övning?
I första hand kan du prova att utföra den med viss hjälp. Exempelvis armhävningar på knäna istället för fötterna. Är det en övning som involverar ett hopp kan du prova att göra den utan själva hoppet.
Går det inte alls hoppar du över den övningen eller väljer en motsvarande. Kanske finns en enklare övning i hemmaprogrammet om du kör på gym och vice versa.

Jag kan inte träna på minst en vecka på grund av skada, ger upplägget resultat ändå?
Absolut! Kosten står för säkert 80% av resultatet när du vill gå ner i vikt. Träning boostar och gör resultatet mer hållbart men att missa träning en kort period är ingen fara. Du kommer att få resultat ändå.

Hur stor ska balansbollen vara i diameter?
Vi är alla olika byggda men här är en ungefärlig guide:

155cm eller under: 45 cm
155cm – 172cm: 55 cm
172cm – 180cm: 65 cm
190cm – 200cm: 75 cm
200cm eller längre: 85 cm

Vikt och längd på benen kan göra att du behöver en annan storlek än angivet ovan. Här är några riktlinjer man kan följa.

  • Du ska kunna sitta på bollen och har båda fötterna platta i golvet
  • Knäna ska skapa en 90 graders vinkel
  • Knäna ska vara något under bäckenet
  • Du ska sitta rakt och inte luta åt något håll

Om du i stället väger mindre än genomsnittet och sitter för högt upp på bollen kan du släppa ut lite luft, för att på så vis uppnå 90-graders vinkel. Obs: Ju mer luft du tar ut ur bollen desto lättare kommer övningarna att vara – och desto mindre effekt får du när du tränar balans och stabilitet.

Vilken klocka använder Anna för att räkna steg när hon promenerar?
Klockan Anna använder hittar ni här och hon är supernöjd med den.

Hur fäster jag gummibandet hemma om jag inte har en ribbstol?
Du kan antingen fästa en krok i väggen eller så kan du använda en dörr. Du kan antingen trä något genom bandet på andra sidan dörren så det fäster när du stänger eller så kan du använda ett hemmagjort stopp eller köpa ett färdigt likt det här: https://therabands.se/produkt/theraband-dorrankare/

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM