maj 23, 2024

Hur får jag slankare armar?

Hej !
Jag hade några frågor till er. Jag skulle jätte gärna vilja träna mina armar, få dom slanka och fina men jag har ganska stora axlar och vill inte få dom ”större” kan man bara träna armar och vilka övningar är bäst ?
Hur ska man träna för att få smala lår, få bort fettet från innerlåren ?
Mvh Jane

SVAR: Hej, det är viktigt att du vet vad som händer när du tränar. Genom att träna musklerna i armarna kommer du inte att bränna fettet runt omkring. Det går nämligen inte att punktförbränna på det sättet. Vi rekommenderar att du kör 12-20 repetitioner när du tränar armarna för att få musklerna att bli fastare och mer definierade. Det finns mängder av övningar så vi rekommenderar dig att söka efter dem på youtube för inspiration eller köpa ett upplägg av oss alternativt anlita oss för genomgång på gymmet.

Det är sedan kosten som är viktig för att reducera fettet på dem. Ät mindre än du gjort tidigare så kommer kroppen att använda dina fettdepåer som ersättningsenergi. Du kan inte välja vart fettet bränns utan det är bara att köra på så kommer armarna bli mindre tids nog. Vi upplever att många av våra klienter får mindre omfång runt armarna ganska sent i viktminskningen så det gäller att inte ge upp. Som du säger vill du inte få större axlar men var inte rädd för att träna dem då och då med. Lätta vikter räcker men det är för att skapa en balans i kroppen. Bara för att de är stora innebär det inte alltid att de är starka. Fördelen med bredare axelparti och vidd på ryggen är att midjan ser smalare ut vilket ger dig den klassiska timglasfiguren rent visuellt. Ett tips för dem med naturligt bred midja.

När det gäller låren är det samma sak som gäller. Inte allt för tung belastning och hälsosam mat. För att påskynda fettförbränningen kan du köra konditionsträning men se upp så du inte äter mer ifall det gör dig mer hungrig.

/Anna och Philip

Har du en fråga du vill att vi svarar på? Maila den till kontakt@annaochphilip.se

VI HJÄLPER DIG ATT KOMMA I FORM